Assalamualaikum,

buat pertama kalinya saya buat benda-benda gini… hehe… Beliau, Nipi dan Amin telah menganugerahkan Friendship Award – The Best Blogger kepada blog kesayangan ini. Moga anugerah ini menjadi satu indikator bahawa nukilan-nukilan yang tak seberapa ini memberi manfaat kepada semua. InsyaAllah.

Jadi nak bagi pulak kat orang lain… hehe

1. Nipi – Sahabat dan jugak classmate dari form 4 sampai sekarang. almost 5 tahun tu. blog yang sempoi. maklumat yang pelbagai. antara source maklumat aku yang paling pantas.. huhu… hebat2. tauke topup yang mantap juga. So, nak bagi jugak walaupun dah byk dapat.

2. Luqman – Rumet Nipi. Blog dia ‘lain daripada yang lain’. triger jugak la, kadang2 agak kontroversi. tapi kalau nak suh tulis buku sah2 tak lepas… hahaha…. xde seni. but anyway, gud job bro!

3. Beliau – kenal dia sejak dtg utp. mula2 ingt die ni serius orgnya tapi malangnya… sangkaanku meleset… hahaha… tapi blog die best jugak. sort of entertainment tatkala tension.. hehe

4. Faiq (Abe Chik) – Adik kandung yang sedang belajar di Maahad Tahfiz Sains Bachok. Walaupun baru berusia 13 tahun, ilmunya boleh dikatakan dah exceed abgnya… sampaikan nak belajar Arab pun abg die pinjam buku die.. adess.. tapi kalo nak menuntut ilmu buat apa nak malu kan? Suka jugak bile jumpa time cuti boleh bawak berbincang tentang soal agama dan tokoh-tokoh terkenal. Even rakan-rakan sebaya pun susah nak bawa berbincang soal-soal akhirat ni. malu la sikit kawan-kawan wei. hehe

5. Amin – Kenal sejak masuk UTP gak. otai LOG… haha.. die suke gune timangan aminbaek.. takdela baik sgt pun.. ngeh3… suke suruh orang diam… ‘woi diam ah!!’… kalo nak tgk die, bukak je tingkap terus nampak die dgn Azfar.. hehe.. hobi: mengendap orang.. haha… tapi blog die best, byk bnde2 baru bleh blaja, simple and rileks… nah amik lagi satu! huhu

6. Hamzah – blog die best sbb byk cite psl agama… especially tntang tutttt…. CINTA.. hehe

7. Nieeyz – ex-schoolmate n jiran sekampung… hehe… blog die pun sgt best sbb byk info menarik plus cerita hidup die kat egypt. kite kat utp ni pun bile tgk dak egypt je, dah meluat gile… apatah lagi mereka ni yang belajar kat sana..

8. Irda – hmmm… xtau nak cakap apa… sbb kurg kenal sikit perempuan kat UTP ni. maklumlah, nak jaga hati.. haha.. all I can say, die ni sgt peramah sbb die selalu tegur walaupun kdg2 sy buat muka bodoh macam tak pernah kenal.. haha.. sori la.. segan sikit sebenarny.. blog die sgt warna-warni… sakit mata nak baca.. hehe… suke lawat blog die sbb colorful.. tu je, bukan sbb post die sbb agak susah nak baca.. hehe

9. Ijah – nukilannya membuatkan saya termenung sejenak…. hmmm… ya benar, ada hikmah wanita ni diberikan 9 emosi berbanding hanya satu emosi pada lelaki. very nice, bacalah especially kaum lelaki. highly recommended!

10. Anas Adnan – junior kat utp. orangnya sgt sempoi. blog die pun byk info-info agama. bacalah kawan-kawan. baru insaf ckit

My Bufday cake from ‘kak’Aisah(1st time pggl kak.. haha).. TQ so much my TEC 2009 CNP committees.. CNP Rocks!